Ediția 2011 Sanatate prin alimentatie

Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, editia I

Prima ediție a Conferinței Naționale „Sănătate prin Alimentație”  a avut loc în iulie 2011. Evenimentul a fost organizat sub egida Academiei Române.

La eveniment au participat 20 de speakeri și un public format din peste 300 de persoane: medici nutriționiști, medici de familie, cardiologi, gastroenterologi, diabetologi, pediatri, interniști, autorități, cât și persoane interesate de sănătate prin alimentație.

Conferinţa Naţională „Sănătate prin Alimentație”  a fost un eveniment  care și-a dorit să evidenţieze rolul major pe care îl joacă alimentația echilibrată pentru întreținerea sănătății și prevenirea apariției a numeroase afecțiuni.

Testimoniale

„Nivelul culturii nutriţionale este redus. Educaţia nutriţională este aproape inexistentă. Populaţia nu ştie să cumpere şi nici când să cumpere. Plus că nici siguranţa alimentară nu este transparentă în România” a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte de onoare Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice și Membru de onoare al Academiei Române

„În alcătuirea dietei trebuie să intre câteva reguli. Astfel trebuie să se aibă în vedere densitatea energetică şi densitatea nutriţională. De asemenea la baza piramidei trebuie să fie activitatea fizică şi apa” a declarat Prof.univ. dr. Mariana Graur, Preşedinte Societatea de Nutriţie din România

„În Europa, 40% din toxiinfecţiile alimentare apar datorită alimentelor preparate acasă. Modalităţile de contaminare a alimentelor pot fi primare sau în timpul procesării preparatelor, ceea ce presupune folosirea unor materii prime contaminate, manipularea inadecvată, folosirea temperaturilor inadecvate, factorii de mediu sau practicile de igienă inadecvate” a declarat Dr. Maria Niţescu, Șef de lucrări, medic specialist igienă alimentară

„Toţi specialiştii ştiu că suntem vulnerabili la alimentele de pe piaţă. Medicii de familie sunt medicii de prim contact. Medicii de familie îşi cunosc pacienţii chiar de la cea mai mică vârstă şi ar trebui să mergem mai departe, să facem ceva concret. Educaţia în şcoli, în universităţi ar putea fi un prim pas în acest sens. Suntem conştienţi că problemele legate de alimentaţie sunt departe de a fi simple, dar merită să încercăm” a declarat Dr. Rodica Tănăsescu, Președinte Societatea Națională de Medicina Familiei



Parteneri ştiinţifici
SDNDR       Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice       Asociatia Romana pentru studiu al obezitatii      
Parteneri
Danone Nestle
Parteneri media