ARTICOLE
31,4 dintre români suferă de obezitate, iar 34,5% sunt supraponderali

Alimentația sănătoasă este o condiție esențială pentru o bună funcționare a organismului uman. Ignorarea sau chiar abordarea superficială a problematicii alimentației, precum și asocierea unei diete nesănătoase cu sedentarism, consum de alcool și tutun pot reprezenta reale amenințări pentru sănătate, conform specialiștilor.

Citeşte mai departe
Ceaiul verde, remediul natural impotriva problemelor cu memoria

Persoanele care consumă zilnic ceai verde prezintă un risc cu 25% mai mic să dezvolte probleme cu memoria la vârste înaintate, potrivit unui studiu al oamenilor de știință de la o prestigioasă universitate din Japonia. (...)

Citeşte mai departe
Bananele sunt eficiente in tratarea anemiei si a starilor depresive

Banana este unul dintre cele cinci fructe recomandate de către nutriționiști , eficiente în protejarea sănătații. Medicii nutriționiști susțin că banana conține vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie. Astfel în compoziția acestui fruct regăsim vitaminele A, B B6 acid folic, vitamina C,calciu, magneziu și chiar fier și zinc. (...)

Citeşte mai departe
Consumul de sfecla rosie combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla roșie consumată zilnic ajută la normalizarea nivelului grăsimilor din sânge, combate anemia și împiedică dezvoltarea tumorilor, susțin specialiștii americani de la o prestigioasă Universitate din Statele Unite ale Americii.Sfecla roșie este considerată un aliat imbatabil împotriva gripei, datorită conținutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) și minerale, precum (...)

Citeşte mai departe
Importanta nutrientilor in alimentatia zilnica Importanţa nutrienţilor în alimentaţia zilnică

Chiar şi în cazul unei alimentaţii echilibrate, adulţii şi adolescenţii europeni nu beneficiază de un aport satisfăcător de vitamine şi minerale esenţiale pentru un trai sănătos, aceasta este concluzia specialiştilor reuniţi cu ocazia primului seminar european pe tema nutrienţilor, ce a avut loc la Madrid (...)

Citeşte mai departe
Sarea - beneficii şi efecte adverse Sarea - beneficii şi efecte adverse

Rolul sării în alimentaţie a fost întotdeauna un subiect de controversă. Unele persoane privesc sarea ca pe un condiment sigur pentru sănătate, inofensiv în cantităţi mici, indispensabil pentru echilibrarea nivelului de sodiu şi potasiu din organism, în timp ce altele privesc sare ca pe un factor de risc pentru sănătate.(...)

Citeşte mai departe
Creşterea sistemului imunitar prin alimentaţie Creşterea sistemului imunitar prin alimentaţie

Sistemul imunitar are un rol esenţial în păstrarea unei bune stări de sănătate. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, organismul uman poate contracta diverşi viruşi şi agenţi patogeni extrem de periculoşi. Pentru a evita aceste neplăceri, poţi creşte imunitatea printr-o alimentaţie sănătoasă!(...)

Citeşte mai departe

Parteneri ştiinţifici
SDNDR       Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice       Asociatia Romana pentru studiu al obezitatii      
Parteneri
Danone Nestle
Parteneri media