CONCEPT Sanatate prin alimentatie

Statistica Organizației Mondiale a Sănătății este îngrijorătoare: 70% din vizitele medicale sunt cauzate de o alimentație dezechilibrată. Aceasta este și cauza creşterii numărului de persoane care suferã de afecțiuni cardiovasculare (hipertensiune arterială, angină pectoralã, infarct miocardic, ateroscleroză). Conform specialiștilor, unul din factorii apariției cancerului la nivelul aparatului digestiv este alimentația dezechilibrată. Excesul de greutate şi obezitatea, precum şi bolile legate de alimentaţie ating proporţiile unei epidemii şi se numără printre principalele cauze ale mortalităţii şi morbidităţii în Europa.

Iniţiatorul acestui eveniment este prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Membru de onoare al Academiei Române.

A VII-a Conferinţă Sănătate prin Alimentaţie își propune să informeze cu privire la principiile unei alimentații sănătoase, în contextul provocărilor pe care le implică stilul de viaţă al omului contemporan. De asemenea, își doreşte să tragă un semnal de alarmă către autorități cu privire la incidența crescută a bolilor cauzate de dezechilibrele alimentare, precum și la necesitatea elaborării și implementării la nivel național a unui plan de măsuri pentru reducerea acestora.

A VII-a Conferință Sănătate prin Alimentație își propune să promoveze principii de alimentație sănătoasă destinate publicului larg. Este important ca atât publicul larg cât și medicii din România să înțeleagă și să conștientizeze ce reprezintă cultura nutrițională, respectiv sănătate prin alimentație, mai ales în contextul stilul de viață al omului contemporan. Am inițiat acest eveniment și am invitat ca speakeri personalități de seamă din lumea științifică din dorința de a informa publicul larg despre problematica alimentației sănătoase precum și despre prevenția anumitor afecțiuni prin intermediul alimentației, din surse credibile, cu autoritate” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.


Parteneri ştiinţifici
SDNDR       Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice       Asociatia Romana pentru studiu al obezitatii      
Parteneri
Danone Nestle
Parteneri media